Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


      Η γενική συνέλευση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αλιάρτου που πραγματοποιήθηκε στις 26/05/2013 περιλάμβανε τα εξής :

   1.       Οικονομικό απολογισμό για το έτος 2012.
   2.       Προγραμματισμό δράσεων για το έτος 2013.
   3.       Συμπλήρωση άρθρων καταστατικού που αφορούν στην τήρηση βιβλίων.
   4.       Απόφαση ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού.
   5.       Απόφαση μείωσης εισφοράς εγγραφής – συνδρομής νέων μελών *. 
   6.       Πρόσκληση εθελοντικής εργασίας για τη συντήρηση των γραφείων του συλλόγου.
   7.       Προτάσεις μελών :
    α) Ίδρυση αγροτικού μουσείου.
    β) Ημερίδες ανακύκλωσης.
    γ) Συμμετοχή σχολείων στις δράσεις του συλλόγου.
    δ) Συμμετοχή του συλλόγου στο πρόγραμμα των μαθητών του γυμνασίου Αλιάρτου «Πρασινίζω το χώρο».
    ε) Καθαρισμός παραλιών που λούονται οι δημότες της Αλιάρτου.
    στ) Συνεργασία με το δήμο Αλιάρτου και τους λοιπούς συλλόγους του δήμου μας.

Όλες οι προτάσεις των μελών θα συζητηθούν και θα εξετασθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου.


*Οι εγγραφές  - συνδρομές των νέων μελών ορίζεται στα 5,00 € τον χρόνο το άτομο.
Οικογένειες (σύζυγοι και ανήλικα τέκνα αυτών) θα καταβάλλουν μια ετήσια συνδρομή  όσοι και αν είναι εγγεγραμμένοι στον σύλλογο.

ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΙ !


Δείτε παρακάτω το πρακτικό :


Πρακτικό Νο:5 της 26-5-2013. (Ετήσια Γενική Συνέλευση).

Στην Αλίαρτο Σήμερα την 26η Μάη του 2013 , ημέρα Κυριακή  και ώρα 11πμ , στα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται, στους κήπους του Αλιάρτου, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου , και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού συνήλθαν σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση τα Μέλη του Συλόγου για να συζητήσουν τα παρακάτω θέματα:
1ον.  Οικονομικός απολογισμός έτους 2012 ,
2ον. Απολογισμός Δράσεων 2012 και σχεδιασμός Δράσεων 2013,
3ον. Τροποποίηση και συμπλήρωση άρθρων του Καταστατικού  όπως αυτά ακριβώς αναφέρονται στην ανακοίνωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ,
4ον. Ελεύθερη συζήτηση –Προτάσεις Μελών.
Αφού έγινε ενημέρωση από τον Γραμματέα , των διατάξεων , που αναφέρονται στο καταστατικό καθώς και για την μέχρι σήμερα πορεία του Συλλόγου , με ανάταση της χειρός εκλέχτηκε η παρακάτω Τριμελής Επιτροπή για την διεξαγωγή της συζήτησης:
1. Πρόεδρος: Τσιτσή Μαρία
2. Γραμματέας: Αδάμος Παναγιώτης
3. Μέλος: Κουτρομάνου Δήμητρα
Αφού διαπιστώθηκε από την εκλεγέντα Πρόεδρο απαρτία των οικονομικά Τακτοποιημένων  Μελών, ήτοι ,από τα  ( 112 )  εγγεγραμμένα  Μέλη του Συλλόγου, ταμειακώς εντάξει ήταν τα ( 26 ) Μέλη, παρόντα τα ( 21 ) Μέλη. και  ( 2 ) μη μέλη του Συλλόγου, ξεκίνησε η συζήτηση των θεμάτων που περιληπτικά αναφέρονται στην, ημερήσια διάταξη, με την συμμετοχή των παρακάτω Μελών που κατά αλφαβητική σειρά αναφέρονται:


1.  Αδάμος Παναγιώτης.
2.  Αραπίτσας Γεώργιος
3.  Γιαννακόπουλος Γεώργιος
4.  Ζιώγας Βασίλειος
5.  Καλαμπαλίκης Παναγιώτης
6.  Καραμάνου Πηνελόπη
7.  Κουτρομάνου Δήμητρα
8.  Κραβαρίτη  Ουρανία
9.  Μανέτα  Πηνελόπη
10. Μανίκας Χρυσόστομος
11. Μήλιου Ασημίνα
12. Νικολάου Λάμπρος
13. Παπαϊωάνου Μαριανθούλα
14. ΠαππάςΧρήστος
15. Σαγάνας Απόστολος
16. Τσιτσή Μαρία
17. Τσιώλη Σταυρούλα
18. Φωλιάς Απόστολος
19. Χρυσικός Κωνσταντίνος
20. Ψαρά Ευαγγελία
21. Ηλίας Χρήστος
 Δημητρίου Κώστας ( μη μέλος )
 Μεϊδάνη Μαίρη  ( μη μέλος )



ΘΕΜΑ 1ον
Από την Ταμία του Συλλόγου Κουτρομάνου Δήμητρα, ανακοινώθηκε ο οικονομικός απολογισμός του συλλόγου για το έτος 2012ως αυτός ήταν εγγεγραμμένος στο βιβλίο εσόδων-εξόδων και αφορούσε τον Ταμία του απελθόντος Δ.Σ. , Καλαμπαλίκη Παναγιώτη , και αφορούσε το παραληφθέν την 13-3-2013 χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ ( 500€ ), χωρίς λεπτομέρειες κίνησης, ( έσοδα-έξοδα κλπ ).
Επίσης αναφέρθηκε και στα μέχρι σήμερα ( ως νέου Ταμία ), έσοδα –έξοδα , πλην όμως αυτά δεν καταχωρούνται στο παρόν γιατί αφορούν διαχείριση του τρέχοντος οικονομικού έτους 2013.
Ομόφωνα τα μέλη ενέκριναν τα ανακοινωθέντα χωρίς να υποβληθεί κάποια ένσταση ή αντίρρηση.
ΘΕΜΑ  2ον
Από τον Πρόεδρο του συλλόγου , Παππά Χρήστο, ανακοινώθηκαν τα πεπραγμένα του συλλόγου για το έτος 2012, για το τρέχον έτος 2013 έως Σήμερα, αλλά   και οι σχεδιαζόμενες Δράσεις για το έτος 2013 , ήτοι:
Η δράση του συλλόγου κατά το παρελθών έτος 2012 , από κάθε άποψη ήταν μηδενική, αφού το Δ.Σ. είχε αδρανήσει πλήρως.
Με την ανάληψη καθηκόντων την 13-3-2013 το νέο Δ.Σ. διοργάνωσε δύο δράσεις, οι οποίες, αν και αναφέρθηκαν δεν καταχωρούνται , διότι αφορούν δράσεις του τρέχοντος έτους.
Για το έτος 2013, εκτός των δύο παραπάνω αναφερόμενων δράσεων που έγιναν (καθαρισμός στους Κήπους Αλιάρτου την 14-4-2013 και, συνδρομή στον σύλλογο Θεσπιών    « Δημόφιλος », την  21-4-2013), προγραμματίστηκε και γίνονται προετοιμασίες για την εκδήλωση της 15-6-2013 αφιερωμένη στην προστασία του Περιβάλλοντος: Κάνουμε Οικολογικό Σαπούνι από Ελαιόλαδο που απομένει στις λαδίκες και από χρησιμοποιημένο λάδι ( τηγανόλαδο ) .
Βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα Συλλογής Καπακιών από πλαστικές φιάλες, προκειμένου να παραδοθούν αρμοδίως ,όταν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός  ώστε να προμηθευτούμε Παραϊατρικά όργανα (Αναπηρικό Καροτσάκι), που θα παραδοθεί σε άτομο που το έχει ΑΝΑΓΚΗ .
Το Φθινόπωρο προγραμματίζονται Δενδροφυτεύσεις σε διάφορες περιοχές. Οι ημερομηνίες θα καθοριστούν αργότερα.
Με την  έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς θα γίνουν στα Σχολεία  διαλέξεις για την ανακύκλωση και τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Ομόφωνα  τα μέλη ενέκριναν δια της σιωπής τα ανακοινωθέντα χωρίς να υποβληθεί κάποια ένσταση ή αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 3ον  
Συμπλήρωση  άρθρου  13&3 καταστατικού « καθορισμός βιβλίων που πρέπει να τηρούνται από τον Σύλλογο » , επικύρωση του υπ’αριθμ. 16/ 3-4-2013 ,( Θέμα 2ο)  Πρακτικού του Δ.Σ., με το οποίο ορίστηκε να τηρούνται τα παρακάτω βιβλία:
Α. βιβλίο μητρώου μελών από τον Γραμματέα.
Β.   >>     πρακτικών γενικών συνελεύσεων από τον Γραμματέα.
Γ.   »          »              Δ.Σ.                               »       »
Ε.   »      αλληλογραφίας                                    »       »
ΣΤ. »    εσόδων-εξόδων                                   »        »
Ομόφωνα επικυρώθηκε το παραπάνω πρακτικό ( 16/3-4-2013 ), και η αναφερόμενη τροποποίηση του καταστατικού.

ΘΕΜΑ 4ον  
Επικύρωση του υπ’αριθμ. 16/ 3-4-2013 ,( Θέμα 3ο)  πρακτικού του Δ.Σ. που αναφέρεται στον τρόπο διαχείρισης του χρηματικού αποθέματος του Συλλόγου, ήτοι να τηρείται σε λογαριασμό ταμιευτηρίου της Εθνικής Τράπεζας Αλιάρτου στο Όνομα των εκάστοτε : Ταμία και Γραμματέα του Συλλόγου, με αντίστοιχη αναγραφή του  αριθμού λογαριασμού στο βιβλίο εσόδων-εξόδων υπογεγραμμένο από τον εκάστοτε Πρόεδρο, και να αποτελεί τούτο ξεχωριστό αντικείμενο Ελέγχου της εκάστοτε Ελεγκτικής Επιτροπής.
Το παρόν θέμα επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία  20 προς 1 . Αντιρρήσεις εξέφρασε το Μέλος : Τσιώλη Σταυρούλα, δηλώνοντας ότι, καλό θα ήταν, να ανοιχθεί λογαριασμός στο όνομα του συλλόγου , διότι:
α) με τα νέα μέτρα θα φορολογούνται τα φυσικά Πρόσωπα (Ταμίας –Γραμματέας) που έχουν τον λογαριασμό, και
β) τυχόν επιχορήγηση του συλλόγου δεν μπορεί να κατατεθεί σε λογαριασμό φυσικών Προσώπων.

ΘΕΜΑ  5ον
Επικύρωση του υπ’αριθμ. 16/ 3-4-2013 ,( Θέμα 4ο)  πρακτικού του Δ.Σ. που αναφέρεται στη μείωση της εγγραφής νέων Μελών που προβλέπεται στο άρθρο: 4&1 του καταστατικού από 10€ σε 5€ ,μια απόφαση που είχε ληφθεί άτυπακαι εφαρμοζότανε από την προηγούμενη Διοίκηση.
Επίσης να τεθεί προσθήκη στο ανωτέρω άρθρο, σύμφωνα με την οποία , Μέλη που ανήκουν στην ίδια οικογένεια  (Σύζυγοι και ανήλικα Τέκνα) να καταβάλλουν μια ετήσια συνδρομή όσοι και αν είναι.
Ομόφωνα επικυρώθηκαν οι παραπάνω ενέργειες της νυν και της προηγούμενης Διοίκησης, και επιπλέον αποφασίστηκαν και τα παρακάτω (ομόφωνα και αυτά):
α). Τα νέα μέλη κατά την εγγραφή τους θα καταβάλλουν το ποσό των πέντε (5)€ , και όχι δέκα (10)€. Το ποσό αυτό θα θεωρείται και ως συνδρομή του έτους εγγραφής. Για τα επόμενα έτη θα καταβάλλεται ως συνδρομή το ποσό των πέντε (5)€.
β).Οικογένειες (σύζυγοι και ανήλικα τέκνα αυτών), θα καταβάλλουν μια ετήσια συνδρομή, όσοι κι αν είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο. Τα Τέκνα όταν ενηλικιώνονται (21ο έτος της ηλικίας συμπληρωμένο) θα καταβάλλουν ξεχωριστή ετήσια συνδρομή από το επόμενο έτος της ενηλικίωσης, εφόσον , όμως σπουδάζουν, θα καταβάλλουν ξεχωριστή συνδρομή, μετά την συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους όπως και στην προηγούμενη περίπτωση αναφέρθηκε. Δηλαδή από το επόμενο έτος. Τα Τέκνα της οικογένειας θα θεωρούνται Ισότιμα Μέλη με δικαίωμα ψήφου μετά την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους.

ΘΕΜΑ 6ον
Από τον Πρόεδρο του Συλλόγου τέθηκε το θέμα επιδιόρθωσης και επισκευών που χρήζουν στο κτήριο όπου στεγάζεται ο Σύλλογος και ζητήθηκε από τα μέλη η προσφορά εθελοντικής εργασίας (Ελαιοχρωματισμοί-υδραυλικά τουαλέτας και κουζίνας κλπ, ).
Ουδείς εκ των παρευρισκομένων μίλησε , πλην του αντιδημάρχου (Αραπίτσα Γεώργιου), ο οποίος δήλωσε ότι ο Δήμος μπορεί να προσφέρει  δωρεάν μόνο τα απαιτούμενα  χρώματα. Εργασία αδυνατεί να παρέχει γιατί δεν επαρκεί το προσωπικό του Δήμου .
Μη υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση έλαβαν το λόγο τα παρακάτω Μέλη και πρότειναν :
1. Γιαννακόπουλος Γεώργιος.
Πρότεινε να εισηγηθούμε αρμοδίως για την ίδρυση αγροτικού Μουσείου στο οποίο θα συγκεντρωθούν όλα τα αγροτικά και μη μηχανήματα του Οργανισμού Κωπαΐδας που  είναι διάσπαρτα-εγκαταλειμμένα  στον κάμπο της Κωπαΐδας και αλλού , αφού προηγουμένως καταγραφούν.
Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή , αλλά δεν υπήρξαν εθελοντές για την υλοποίηση αυτής.
2. Παππάς Χρήστος
Έθιξε το θέμα των εγκαταλειμμένων σωλήνων  αμιάντου και ζήτησε από τον παρευρισκόμενο  αρμόδιο Αντιδήμαρχο και μέλος του Συλλόγου να πάρει θέση. Ο Αντιδήμαρχος λαμβάνοντας τον λόγο δήλωσε ότι:
1) υπάρχει ήδη στον Δήμο σε εξέλιξη  πρόγραμμα αντικατάστασης των σωλήνων αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης, αλλά δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί
2) δεν υπάρχει χώρος συγκέντρωσης των σωλήνων αμιάντου , και για ασφάλεια  μετά την ακύρωσή τους (αντικατάσταση) ,παραμένουν θαμμένοι στο έδαφος στη θέση που βρίσκονται.
3.Μανέτα Πηνελόπη
Πρότεινε να γίνουν προσπάθειες ευαισθητοποίησης των Παιδιών, ώστε να συμμετέχουν συνειδητά και ενεργά στη συλλογή ανακυκλώσιμων αντικειμένων (υλικών), μέσω διαλέξεων σχετικών με την ανακύκλωση και τους λόγους που την επιβάλλουν.
4. Χρυσικός Κωνσταντίνος
Πρότεινε στο σχεδιασμό δράσεων του 2013 να περιλαμβάνεται και η δραστηριοποίηση των Σχολείων σε θέματα Περιβάλλοντος.
5. Ψαρά Ευαγγελία
Δήλωσε ότι στο Γυμνάσιο υπάρχει σε εξέλιξη πρόγραμμα με τίτλο «πρασινίζω το χώρο», αλλά τώρα το καλοκαίρι που τα σχολεία κλείνουν , και τα παιδιά φεύγουν η προσπάθεια μένει στη μέση . Για το λόγο αυτό ζήτησε από τον Σύλλογο αν προτίθεται και αν μπορεί να αναλάβει τη συνέχιση-διατήρηση της προσπάθειας  των παιδιών μέχρι το φθινόπωρο.
6. Δημητρίου Κώστας (μη μέλος)
Συμπλήρωσε τα παραπάνω λέγοντας ότι καλό είναι τα Παιδιά να έρχονται στο χώρο του Συλλόγου ή αλλού και να τους δείχνουμε τρόπους δράσεων – εργασιών και όχι μόνο να πάμε εμείς στο Σχολείο
7.Παππάς Χρήστος
Δήλωσε ότι μέχρι σήμερα ότι θέλουμε να πετύχουμε , συνήθως γίνεται χωρίς τον κατάλληλο σχεδιασμό και συντονισμό δράσεων, γεγονός στο οποίο συμφώνησαν και αποδέχτηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι , πλην όμως, δεν υπήρξε καμία πρόταση ή υπόδειξη για το πως μπορεί να υλοποιηθεί ένας «κατάλληλος σχεδιασμός» και συντονισμός, ούτε κάποιος δήλωσε ότι αναλαμβάνει κάποιες ευθύνες συγκεκριμένων δράσεων. Επίσης πρότεινε μέσα στο καλοκαίρι να προγραμματιστεί κάποιος καθαρισμός παραλιών που λούονται δημότες του Αλιάρτου.
Στο θέμα αυτό ανταπάντησε ο αντιδήμαρχος (Αραπίτσας Γεώργιος) , δηλώνοντας ότι οι παραλίες ανήκουν στο δήμο Θηβαίων και για οποιαδήποτε  κίνηση-ενέργεια πρέπει προηγουμένως να επικοινωνήσουμε μαζί τους.
8. Ζιώγας Βασίλειος.
Επανέφερε στη συζήτηση το θέμα σχεδιασμού και συντονισμού δράσεων δηλώνοντας ότι αυτές πρέπει να γίνονται σε κοινή συνεννόηση με τους αρμοδίους Φορείς και συλλόγους του Δήμου.
9. Γιαννακόπουλος Γεώργιος.
Έθεσε το θέμα των αδέσποτων ζώων (ειδικά σκύλων) που κυκλοφορούν στην Πόλη  και αλλού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και ενδεχομένως να δημιουργηθούν και άλλα θέματα.
10. Τσιτσή Μαρία.
Πρότεινε να οριστεί ο Γιαννακόπουλος Γεώργιος ως σύνδεσμος μεταξύ Συλλόγου και Δήμου.
Τέλος  ο Πρόεδρος του Συλλόγου δήλωσε ότι όλα τα θέματα που προτάθηκαν θα εξεταστούν από το Δ.Σ. και θα αποφασιστεί σχετικά η υλοποίησή τους με κάθε σεβασμό.
Για άλλη μια φορά υπενθύμισε την εκδήλωση της 15-6-2013 αφιερωμένη στην προστασία του Περιβάλλοντος: Κάνουμε Οικολογικό Σαπούνι από Ελαιόλαδο που απομένει στις λαδίκες και από χρησιμοποιημένο λάδι ( τηγανόλαδο ) . Η ώρα έναρξης ορίστηκε στις 20και30 στο προαύλιο χώρο των γραφείων του συλλόγου.
Μη υπάρχοντος άλλου θέματος για συζήτηση, έληξε περί την ώρα 14οο  η παρούσα Ετήσια Γενική Συνέλευση . Με ευθύνη  της Προέδρου και του Γραμματέα της Επιτροπής συντάχτηκε το παρών πρακτικό το οποίο αφού αναγνώσθηκε και βεβαιώθηκε  υπογράφεται ως έπεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου