Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλιάρτου δεν θα στείλει κάποιο μήνυμα για την  Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Τα μηνύματα τα στέλνουν αυτοί που μας κυβερνούν και αποφασίζουν τόσα χρόνια. Το περιβάλλον το θυμούνται μόνο σήμερα και τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους μας.

Αυτό που θα κάνουμε είναι να πούμε κάποιους απλούς τρόπους που μπορεί να κάνει ο καθένας από μας ξεχωριστά ή συλλογικά για να βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος.

1. Φύτεψε ένα δέντρο. Απορροφά 4,5 κιλά διοξείδιο του άνθρακα κάθε χρόνο. Τα δέντρα απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και το χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας, απελευθερώνοντας οξυγόνο, τόσο απαραίτητο για εμάς.
2. Λιγότερα σκουπίδια. Στην Ελλάδα παράγονται 3.000.000 τόνοι σκουπίδια χωρίς να υπολογίζουμε τα βιομηχανικά και νοσοκομειακά απόβλητα. Μόνο το 8% ανακυκλώνεται στη χώρα μας.
3. Ηλεκτρονικά σκουπίδια. Προσοχή στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά σκουπίδια. Μην τα ρίχνετε μαζί με τα υπόλοιπα στους κάδους, διότι περιέχουν πολλές επικίνδυνες ουσίες. Μία μπαταρία από κάδμιο μολύνει 600.000 λίτρα νερού.
4. Ανακυκλώστε την ανακύκλωση. Προτιμάτε προϊόντα με συσκευασίες πιο φιλικές για το περιβάλλον, όπως γυαλί, αλουμίνιο και χαρτί.
5. Τη σακούλα ή τη ζωή; Κατασκευάζεται σε 1 δευτερόλεπτο, χρησιμοποιείται 10 λεπτά και διαλύεται σε 50 τουλάχιστον χρόνια. Οι πλαστικές σακούλες είναι κίνδυνος-θάνατος για όλα τα θαλάσσια πλάσματα που πνίγονται από αυτές.
6. Μάθετε για την κομποστοποίηση. Είναι η φυσική διαδικασία κατά την οποία τα οργανικά απόβλητα μετατρέπονται σε ένα πλούσιο οργανικό μείγμα που λειτουργεί ως λίπασμα.
7. Οικονομία στο νερό. Μην αφήνετε τη βρύση ανοιχτή χωρίς λόγο.
8. Οργανωθείτε. Γίνετε μέλος μιας οικολογικής οργάνωσης. Γραφτείτε στον σύλλογό μας ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πολλά μαζί.



                                    






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου